وکیل پایه یک دادگستری در مشهد
انواع وکیل
وکیل انتخابی:
فرد وکیل خود را شخصا انتخاب می کند و با تنظیم قرارداد وکالت او را برای دفاع از حقوق خود در مرجع قضایی نایب قرار می دهد و رایج ترین نوع وکیل است.
وکیل معاضدتی:
اگر به علت عدم توانایی مالی و یا دلایل شخصی فردی نتواند برای خود وکیل اختیار کند بر اساس صلاحدید تشخیص کمیسیون کانون وکلا و دادگاه برای او به طور رایگان وکیل در نظر گرفته می شود تا بتواند از حقوق او در دادگاه دفاع کند به این نوع وکیل، وکیل معاضدتی می گویند.
وکیل تسخیری :
در صورتی که متهم در محاکمه و دادرسی به دلیل عدم بضاعت مالی از گرفتن وکیل خودداری کند دادگاه از بین وکلای دادگستری وکیلی را به صورت رایگان در اختیار متهم قرار می دهد به این وکیل، وکیل تسخیری می گویند وکیل تسخیری در دعاوی کیفری نقش دارد.
وکیل سازمانی:
در صورتی که کارمندان نیروهای مسلح و دولتی از جمله لشکری و کشوری در کارهای خدمتی خود با مشکل حقوقی و قضایی مواجه شوند سازمان محل خدمت آنان موظف است متخصصان حقوقی خود را به عنوان وکیل برای دفاع از کارمندانی که با مشکل مواجه شده اند اختیار کند. وکلایی که در مراجعه قضایی از حقوق کارکنان دولتی دفاع میکنند وکیل سازمانی می گویند.
وکیل اتفاقی:
گاهی برخی از افراد در رشته حقوق تحصیل کرده ولی وکالت هنوز شغل آنها نیست و به صورت اتفاقی برای رسیدگی به پرونده خویشاوندان خود در مرجع قضایی قرار می گیرند .این افراد بدون وارد شدن به مراحل کارآموزی و آزمون وکلا در یک مورد خاص پروانه وکالت گرفته اند و با سپری کردن روند قانونی و پرداخت هزینه ها می توانند چنین وکالتی را قبول کنند و از این طریق از حقوق خویشاوندان خود دفاع کنند به این نوع وکیل، وکیل اتفاقی می گویند.
وکیل کار آموز: وکلایی که در دوره کارآموزی به وکالت می پردازند وکیل کارآموز می گویند. این افراد میتوانند در همان مدت کارآموزی زیر نظر سرپرست خود وکالت پرونده های سبک را قبول کنند .
وکیل قوه قضائیه:
وکیل قوه قضاییه مهمترین نوع وکلاست . همه افرادی که در رابطه با اجرای قانون ۵ ساله سوم توسعه اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی کشور از مرکز امور کارشناسان قوه قضاییه و مشاورین حقوقی پروانه وکالت گرفتهاند وکیل قوه قضاییه میگويند .
وکیل حمایتی:
زمانی که افراد ایثارگر و بسیجی درباره موضوعات حقوقی و قضایی با مشکل مواجه می شوند وکلای قضایی در اجرای قانون حمایت قضائی و یا قانون سپاه از دفتر حمایت قضایی پروانه دریافت می کنند و به عنوان وکیل ایثارگر وبسیجی در مراجع قضایی حاضر وخود را به عنوان وکیل حمایتی معرفی میکنند
تفاوت وکیل پایه یک دادگستری با وکیل قوه قضائیه
مشاور حقوقی کسی است که پروانه وکالت ندارد ونمی تواند مسئولیت های وکیل را انجام دهد زیرا قانون چنین مجوزی برای او صادر نکردهاست . مشاور حقوقی می تواند به مشاوره درباره مسائل مختلف حقوقی به کاربران بپردازد.
مراحل گرفتن مدرک وکالت پایه یک دادگستری:
به کسی وکیل پایه یک دادگستری می گویند که بعد از حضور وموفقیت در رشته وکالت وگرفتن مدرک کارشناسی در آزمون وکالت که از طرف کانون وکلا برگزار می شود شرکت کند.شرط اصلی برای گرفتن پروانه وکالت قبولی در این آزمون است. سپس وکیل برای گرفتن پروانه وکالت باید یک دوره ۱۸ ماهه کار آموزی نزد یک وکیل با تجربه سپری کند.
اگر سرپرست از روند کاری وشغلی کار آموز راضی باشد امکان صدور پروانه وکالت برای او وجود دارد.
بعد از گذراندن همه مراحل اخذ پروانه وکالت وکیل پایه یک دادگستری از سوی کانون وکلا صادر می شود. و فرد دیگر میتواند برای دفاع از حقوق کاربران اقدام کند.
مراحل گرفتن مدرک وکالت پایه یک قوه قضاييه:
وکیل قوه قضاییه بعد از گرفتن مدرک وکالت در آزمون وکیل قوه قضاییه که از طرف قوه قضاییه برگزار میشود شرکت میکند وسپس برای گذراندن دوره کار آموزی آماده می شود .
کارآموز وکیل پایه یک قوه قضاییه نزد وکیل باسابقه این عرصه خواهد بود . بعد از پایان دوره کارآموزی پروانه وکالت از طرف قوه قضاییه صادر می شود .
مرجع طرح سوال وشرایط آزمون وکالت در قوه قضاییه وکانون وکلا باهم متفاوت اند.ولی منابع همان منابع اصلی دانشگاهی هستند.
تفاوت وکیل قوه قضاییه با وکیل پایه یک دادگستری:
۱.مرجع صادر کننده پروانه وکالت
۲.مراحل دریافت پروانه وکالت
۳.ازمون و کارآموزی
دقت کنید که:
شرایط کاری وکیل پایه یک دادگستری با وکیل قوه قضاییه تفاوتی ندارد.
مراجعه کاربران به هر کدام از آنها فرقی نمی کند.
مسئولیت وکیل پایه یک دادگستری با وکیل قوه قضاییه مشابه هم است وهردو حدود اختیارات قانونی دارند.
شماره تماس با وکیل پایه یک دادگستری، رضا حسینی برج: 09156024004